السبت، 28 يونيو 2014

اليكم اسهل طريقة مجربة ومضمونه لعمل الزبادى البيتى عشان السحور طعمها لذيذ جدا

نشر من قبل Unknown  |   5:05 ص

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طبعا فى رمضان ما ينفعش تبقى سفرة السحور من غير الزبادى عشان كده هنتعلم نعمل الزبادى بطريقة بسيطة فى المنزل احلى من اللى بتشترى من المحلات وعتكون طعمها مظبوط  عشان هى اصح حاجة على السحور











المقادير:

  • كوب زبادى كبير
  • كيلو لبن

3 ملاعق سكر عشان متكون مزة

التحضير:

  • -يستحسن ان نحضر كوب الزبادى ونضعها فى الثلاجة لتانى يوم علشان تضمنى انها اتخمرت

 -نغلى الحليب فى اناء على النار مدة كافية لتعقيمة ثم نتركة حتى يهدا ويصبح دافئا مثل دمعت العين 
-يستحسن ان نهرس الزبادى الخميرة الاول حتى لا تكلكع وبعدين نضعها على اللبن مع التقليب 
-ثم يصب فى قوالب فخارية صغيرة او عادية
نعمل حمام مائى ونضع الزبادى ف الحمام المائى حتى تتماسك وبعدين نضعها فى الثلاجة 

  • او تدخليها الفرن 10 دقائق ثم تغلقى نار الفرن وتتركى الزبادى فى الفرن الساخن 5 ساعات ثم تغطيه وتدخليه الثلاجة لحين الاستخدام

0 التعليقات:

Translate