الاثنين، 30 يونيو 2014

اليكم اسهل طريقة لعمل المكرونة بالبشاميل بالصور خطوة بخطوة ما لهش حل فى عزومة رمضان

نشر من قبل Unknown  |  in مطبخى  9:51 ص

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الى كل ست بيت مش عارفة تعمل البشاميل ونفسها تلاقى طريقة سهلة لعملها فى البيت وطعمها لذيذ وتنفع لاحلى عزومة  
المقادير المطلوبة :
- كيس مكرونة

-جبنة موزاريلا

طريقة عمل العصاج:
 نصف كيلوا لحم مفروم
- 2 بصلة مقطعة 
- ملح +ماجي+جوزة الطيب+فلفل اسود
-زبدة
نقوم بوضع الزبدة ووضع البصل المقطع عليها
 ثم نضيف اللحم المفروم عليها ونضيف عليها ماجى مع الفلفل الاسود والملح وياسلام لوفى شوية جوزة الطيب

ثم نقوم بعمل البشاميل 


طريقه عمل البشاميل :
كوب دقيق تقريبا 7 ملاعق كبيرة
ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب
مكعبين ماجي و زبدة
ملح و فلفل اسود
نضيف زبدة ونقلب الطحين الى ان يبدأ يصفر


ثم نضيف الحليب عالبارد  و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي ويبدأ يتقلثم نضيف مكعبين ماجي و زبدةملح و فلفل اسودوبعد ذلك نقوم 


بسلق المكرونة 
تعال نتعلم طريقة تحضيرها فى الصينية 
نحضر صينية الفرن ونقوم بدهنها  بقليل من الزبدة و نحضركل كمية المكرونة ونضيف اليها جزء من العصاج والبشاميل

 ونقلبهم كويس جدا ثم نضع نصف الكمية  فى قاع الصينية وبعدين نفرد عليها باقى العصاج ثم نضيف بقى المكرونة ونغطيها بالبشاميل تماما ونوزع عليها الجبنة موزاريلا


ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف


وبعدين نفتح الشواية و نحمر الوجه ثم نتركها تبرد شوي قبل التقطيع

هناك تعليقان (2):

Translate